Открийте

Книги за танго

Когато тангото ни завладее, превърне се в страст и стане част от живота ни, ставаме все по-жадни да научим повече за всичките му аспекти. Тук ви предлагаме няколко издания, с които да обогатим познанията си както за стъпките и техниката на танца, така и за вътрешните емоционални вълнения, през които преминаваме на дансинга. Приятно четене!

Дванайсет минути любов

Дванайсет минути любов / История с танго

Капка Касабова

На български език

Изящно изработена плетка от пътепис, мемоар, история на един танц, заедно със сериозно и високохудожествено описание на човешките преживявания… Тази творба прониква до глъбините на неустоимата природа на тангото и убедително разкрива един свят, пълен с красота, сърдечни драми, любов и загуби. – The Independent.

„Моята книга е материален опит да опиша тръпката от тангото и да разберa защо десетки хиляди негови почитатели надлъж и нашир из глобалното село на ХХI век са с доказана неизлечима зависимост от тангото. Това е истинска история и в нея се оглежда историята на самото танго, стъпила с единия крак в реалния, а с другия – в приказния свят, с едната ръка печелеща, с другата губеща, едното и полукълбо е копнеж, другото е празнота.“

Книгата е с изчерпан тираж, но все още може да бъде намерена на този Уебсайт

Tangofulness

Tangofulness

Димитрис Броновски

На английски, немски, френски, испански, италиански, руски, португалски, унгарски, фламандски и турски език

Тази книга е за тези, които търсят смисъл, свързаност и осъзнаване в тангото; за тези, които знаят какво е да потънеш в прегръдката и да се чувстваш в безопасност; за тези, които са преживели най-изпълващите душата танди и искат повече от тях. Преди всичко е за тези, които искат да изследват произхода на осмислената връзка в тангото, не като интелектуален процес, а като начин за по-интензивно преживяване в танца.

В най-превежданата книга за танго в света, авторът ви отвежда на пътешествие през различни истории и личен разговор, който може завинаги да промени начина, по който преживявате своето танго.

Книгата може да бъде намерена на този Уебсайт

Tango Tips By the Maestros

Tango Tips By the Maestros

Димитрис Броновски

На английски, испански и италиански език

Тази книга събира за първи път над 40 танго маестроси, съдии от Световното първенство по танго, световни шампиони и опитни учители от цял свят и им зададе един въпрос: "Ако можете да дадете няколко съвета, които смятате за най-ценни, на танго танцьорите по света, какво бихте казали?" Темите обхващат от музикалност до елегантност, от връзка до баланс, от прегръдка до доверие, от осъзнаване на тялото до разликата между добрите и изключителните танцьори. Заедно авторите се справят с въпроси като разработване на личен стил, намаляване на напрежението, създаване на топлина в прегръдката, по-бързо възприемане на нови комбинации, преодоляване през платото при достигане на определено ниво и др. Целта на книгата е една - да ви помогне да се наслаждавате пълноценно на тангото и да откриете ясни и прости съвети, за да развиете допълнително необходимите умения на този красив танц.

Книгата може да бъде намерена на този Уебсайт